Der er så meget usikkerhed om, hvordan og hvorfor virksomheder skal prioritere strategisk sundhed. Det er et svært felt at navigere i som leder, da man selvfølgelig ikke vil træde over de private grænser eller være formynderisk. Det kræver stor elegance at indføre. Her får du viden om, hvorfor det kan betale sig, at man selv og medarbejderne kan motionere på arbejdet, og du får tre gode grunde til at I skal indføre gode rammer for bevægelse og motion på arbejdspladsen samt ideer til ting i kan gøre her og nu.

Jeg skrev for kort tid siden et blogindlæg om lederes usikkerhed overfor, hvordan man skal tilgå strategisk sundhed. De er blevet efterspurgt og afleveret med en relevant kort analyse. Den skal du derfor også have.

I korte træk så udløser motion dopamin og serotonin i hjernen. Det er hormoner, som gør os mere glade. Det betyder, at vi kan trække på data, der underbygger, hvor gavnligt lykke er for virksomhed.

 • 300% mere innovation
 • 44% højere fastholdelse
 • 37% mere salg
 • 31% højere produktivitet
 • 125 % mindre udbrændt hed
 • 66% færre sygedage
 • 51 % færre jobskifte

Strategisk sundhed og ledelse

Tre gode grunde til strategisk sundhed

 1. Jeres evne til at tænke kreativt og lave god brain storm øges når man går.  Forskning fra Standford Universitet viser, at der er neurale grunde til at en ‘walk and talk‘ kan være så god, når man skal finde nye løsninger. Men det er ikke alle funktioner i hjernen, der styres af an gåtur. Men bliver f.eks ikke bedre til at fokusere imens man går. Fokus kræver, at man ikke laver andet.  
 2. I bliver klogere. I bogen Spark forklarer John J. Ratey  blandt andet, hvordan motion kan øge vores indlæring og motion med 20%, fordi motion skaber nye neurale forbindelser i hjernen. Det kan kun være godt for business.
 3. Motion kan nedbringe stress. Ikke fordi at motionen nedbringer stresshormonerne, men fordi at de kemikalier der udløses, når vi bevæger os, blokerer for stressen. 

Mindre ændringer i din daglige rutine kan også frigive stressreducerende kemikalier. For eksempel:

 • Tag trappen i stedet for elevatoren. Dette hjælper ikke kun dig med at slå stress, men også holder dig fra at skulle lytte til elevator musik eller en andens elevator pitch.
 • Stå mens du arbejder. Stående brænder et overraskende antal kalorier og frigiver derfor de stress-lindrende kemikalier. Som en ekstra fordel er stående bedre til ryggen end at sidde.
 • Opret et mødelokaler uden stole. Dette reducerer ikke kun stressniveauet blandt deltagerne, men tilskynder også deltagere og præsentanter til at komme til punkt hurtigere.

Comments are closed.