Ydmyghed er en egenskab, der ikke alene klæder en leder, men det skaber også stærkere ledelse. Ydmyghed er nødvendigt i en digital organisation, og skaber konkrete resultater i selv samme organisation. Årets Leder 2017 er et pragteksemplar og ligeledes en inspiration for andre ledere. Prisen gik til Niels Buus, som for mig ikke blot kan karakteriseres som en ydmyg leder, men også en digital sværvægter i organisation.

Ydmyghed skaber stærk ledelse

Jeg har aldrig troet, at det kunne ske for mig.

Det var vinderen CEO Niels Buus fra GomSpace ord, da Ledernes Hovedorganisation kårede ham som Årets leder 2007. Saltelitvirksomheden GormSpace har en vækst på 70% om året, og meget af den succes kan tilskrives deres leder. Men ikke hvis du spørger ham selv. Niels Buus troede slet ikke at det kunne ske, at han skulle være årets leder.

I videoen nedenfor kan du se Ledernes portræt at Niels Buus.

Niels Buus fremtoning og ledelsesstil er karakteriseret af Nordjysk ydmyghed. En af mine gamle kollegaer beskrev hans fremtoning på scenen til prisoverrækkelsen som næsten selvudslettende. Men Niels Buus ledelsesstil er meget effektiv. Den skaber resultater, og hans adfærd er i tråd med, hvad forskning på feltet siger om effektive ledere.

Forskning viser, at de ledere, som er bedst til at få folk til at følge sig og opnå organisatoriske mål, ikke er ledere der selvicenesætter sig selv, men ledere der gør plads til andre.

Årets leder 2017 kan ikke lide ordet ‘medarbejder’

Niels Buus er en leder, der er i øjenhøjde med andre. En af Niels Buus særtegn er, at han ikke bruger ordet medarbejder, for det kan han ikke lide. Han ser sine ansatte som mennesker, som er i færd med at følge det samme mål, som ham selv er. For ham handler god ledelse om at forstå, hvad der driver andre mennesker og motivere dem til at sætte tempo på projekterne.

Du kan læse om en anden innovativ leder, Katja Moesgaard, i denne artikel.

God ledelse i en digital organisation

I dag er mange organisationer taget på digitaliseringsrejsen. De vil gerne være digitale, så de begynder at se på kundernes adfærd, og måske endda involverer de dem. Men organisationens form og kultur forbliver organiseret, som den var før og det gør det svært at høste frugten af kundeindsigterne.

GormSpace er derimod ikke blot en virksomhed med en god leder og digitale ydelser, der har fokus på at forstå kundernes behov, men en rigtig digital organisation, hvor medarbejderne har rum til reelt at have fokus på kunderne og drive projekterne med passion.

Det er ikke nok, at sige, at man gerne vil plads og handlefrihed. Kunsten er virkeligt at gøre det.

Jeg holder foredrag, coacher, rådgiver og underviser. Min vision er, at organisationer skaber langsigtet værdi, at alle ledere har et klart sind – og du vågner op med energi hver morgen.

Hvis du gerne vil opdateres, når jeg poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på min mailingliste her. Din mail deles ikke med nogen, og det har fordele at være på listen. Blandt andet vil du modtage invitationer til events i Leaders Salon hvor du får ny inspiration i refleksion med andre ledere.

Comments are closed.