Vi opdaterer hele tiden software på vores smartphones. Forestil dig din hjerne er i computer, der kan opgraderes. Når du øger din bevidsthed, får du et stærkere styresystem, der kan håndtere tungere programmer og mere grafik. En softwareopdatering er den metafor, vi bruger til at forklare, hvad bevidst ledelse går ud på. Bevidst ledelse er en vej til god ledelse, særligt i high performance miljøer.

Vi skal være klædt på til at håndtere kompleksitet

Til alle tider har vi lært at simplificere kommunikation, strategier og dét vi gør. Enkelthed har været en norm i mange virksomheder og blandt mange guru’er.  Vi har lært, at vi skal fokusere på én ting ad gangen i stedet for at sprede os over for meget. Men hvis du spørger Ledelsesekspert, Maiken Piil, så er svaret det modsatte. Du skal øge din kompleksitet, fordi du lever i en kompleks verden – og den skal du kunne adressere.

I videoen ovenfor kan du høre Maiken og jeg tale om, hvad bevidst ledelse er og hvorfor svaret på kompleksitet er at øge sin hjernes kompleksitet. Videoen er på engelsk.

I bund og  grund handler videoen om, hvordan vi som ledere kan holde et stabil niveau af high performance i en kompleks verden, som vi lever i.

Maiken Piil er Ledelsesekspert og Coach. Hun er initiativtager og leder af bevægelse for Conscious Leadership i Danmark, som jeg her i artiklen har oversat til bevidst ledelse.

3 Trin til Bevidst Ledelse

Jeg forsøgte, at få Maiken til at komme med tre steps til bevidst ledelse, men det kunne slet ikke lade sig gøre. På trods af at vi ellers altid prøver at koge viden ned til let fordøjelige trin eller råd som passer til sociale medier.  Men det kan i emnets natur ikke lade sig gøre. Ikke alt kan simplificeres. Så du får ikke tre trin til bevidst ledelse her. Bevidst ledelse er nemlig noget du skal arbejde med.

Vejen er ikke ens for alle, for det er forskellige ting, der afholder os fra at se klart, være tilstede og opgradere vores hjerne til et højere kompleksitetsniveau.

Jeg holder foredrag, coacher, rådgiver og underviser. Min vision er, at organisationer skaber langsigtet værdi, at alle ledere har et klart sind – og du vågner op med energi hver morgen.

Hvis du gerne vil opdateres, når jeg poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på min mailingliste her. Din mail deles ikke med nogen, og det har fordele at være på listen.

Comments are closed.