Negativitet og mangel på tillid accelererer konflikter. Det er som gift for en virksomheds resultater. Jo mere tillid der er, jo større er chancen for, at man tør håndtere en potentiel konflikt inden den bliver grim.

Hvordan skal jeg stoppe konflikter i mit team?

Tag ansvar. Skab tillid som leder. Det er god ledelse og det skaber resultater.

Hør Hanne Kierstein, Exe Coach i X+Co diskutere denne pointe i videoen med mig. Hanne arbejder ligesom mig som ledelsecoach. Hun har mange års erfaring bag sig både i rollen som Exe. coach, men også som leder selv.

Konflikter er normale

Det er helt normalt at der er konflikter i teams. Ledelsesspørgsmålet er ikke, hvordan vi helt undgår at der er konflikter, men hvordan man kan undgå en negativt acceleration af konflikten. Når der ikke er tillid og så accelererer konflikterne i team. Hvis det undgås er virksomheden i bedre stand til

  • at opnå resultater
  • at medarbejderne trives
  • at undgå stress
  • at sikre en høj produktivitet
  • at sikre kvalitet i arbejdet
Tillid burde være selvskrevet i virksomheder – og det er noget som de fleste ønsker i vores arbejdsmiljø. Men det er langt fra altid, at det findes i ledelsesgrupper, eller imellem ledere og medarbejdere.
Når der ikke er tillid, er der frugtbart klima for konflikter. Konflikter dræber motivation, engagement og i sidste ende går det ud over resultaterne. Det gør det også det umuligt at være innovativ, samarbejde og forløse det potentiale der er i virksomheden.

Coach siger, Skab tillid som leder.

Det kræver mod hos lederen at gå foran, være autentisk og tage hånd om de ting der opstår. Så lederen får løst potentielle konflikter. Hvis det føles svært, så prøv dig frem med små skridt. Men gør det. Det kan kun styrke din integritet, og derved give dig mere success.

Jeg holder foredrag, coacher, rådgiver og underviser. Min mission er at gøre mennesker og virksomheder mere agile. Blandt andet så de er bedre i stand til at håndtere innovation, ny teknologi, stress og forandring.

Hvis du gerne vil opdateres, når jeg poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på min mailingliste her. Din mail deles ikke med nogen, og det har fordele at være på listen.

Comments are closed.