Du sidder og arbejder. Tiden flyver og pludseligt opdager du, at du er sulten. Du har faktisk helt glemt at spise. Sådan er det også nogle gange med din vejrtrækning. Du glemmer at trække vejret ordentligt. Der kan være ting der får din vejrtræning til at blive anspændt. En anspændt leder, er ikke en god leder. Det er vigtigt at være opmærksom på at tage dybe vejrtrækninger, som giver oxygen til hjernen og får dine muskler til at slappe af. Det hjælper denne lille gadget fra Spire mig til at huske.

 

Hvad gadget “Spire” gør for mig

Jeg har igennem en lang årrække trænet mig selv i at være uhyrlig opmærksom på min vejrtrækning og krop. Det har jeg, fordi jeg ved, at det øger min energi, lykke, intelligens og kvalitet. Det giver mig også mulighed for at blive en bedre leder. Alligevel kan jeg miste mig selv i mit arbejde og glemme at trække vejret. Når det sker for mig, mærker jeg en lille vibration ved mit bryst. For i min BH bærer jeg den lille gadget, der måler min vejrtrækning. Den giver mig også et lille signal, hvis jeg har været anspændt. Det gør, at jeg bliver mere opmærksom igen og slappe af. Det giver mig mulighed for at komme tilbage til det stadie, hvor jeg igen er en god leder.

Det bedste er, når jeg ser kurven for min dags forløb. Jeg kan se, hvor rolig jeg  kan være imens jeg arbejder. Selv når jeg underviser en hel gruppe ledere i ledelsesudvikling – og specielt når jeg coacher i, hvordan man er en god leder. Min lille gadget fortæller mig, hvor mange minutter om dagen jeg er rolig/anspændt, aktiv/inaktiv eller fokuseret/ufokuseret.

En af de ting jeg har lært ved at bruge den lille gadget, er hvornår jeg er mest rolig. Det kan sagtens være imens jeg arbejder. En anden ting jeg får ud af det er, at jeg får en advarsel, når jeg er begyndt at være anspændt. Med denne lille advarsel, bliver jeg  opmærksom og kan begynde at spænde af. Det tager kun et sekund, og med et meget lille værktøj, kan jeg altså blive bedre til at se min egen ledelsesudvikling, og derved blive ved med, at udvikle mig som en god leder skal.

En tur til San Fransisco

Mine gode erfaringer, har jeg tænkt at give videre til mine coaching klienter, så jeg har taget nogle ekstra gadgets med hjem fra USA, som jeg kan låne til mine klienter, på den måde har vi endnu et værktøj til at skabe ledelsesudvikling.

Neema er PhD fra Standford Universitet. Hans PhD handler om vejrtrækningens effekt på menneskers performance og hvordan vi kan bruge teknologi til at forbedre vores performance. Du kan se hans TEDtalk her.

Baseret på Neemas PhD. Har Neema co-founded en af de hotteste startups i San Francisco. Det er dem der laver den lille gadget jeg har i min BH. Den hedder Spire. Du kan se hvordan den virker her.

Hvis nu du tænker at det lyder meget spændende men du ikke går med BH, vil det sikkert glæde dig at høre, at man også sætte den i bukselinningen.

I sidste uge, da jeg var på konference i San Fransisco, mødte jeg Neema fra Spire. Han er en meget klog og flink fyr. Da jeg er ret begejstret for min Spire, og jeg ved hvor hårdt arbejde det er at opbygge en startup, ønsker jeg også at det skal gå dem godt. Derfor delte jeg mine erfaringer med produktet med dem. Også omkring mit lille uheld. Jeg har kun haft en lille uheldig oplevelse med Spire. Alt andet ved den er fantastisk. Du kan se hvad Neema sagde til det i videoen.

Jeg holder foredrag, coacher, rådgiver og underviser. Min mission er at gøre mennesker og virksomheder mere agile. Blandt andet så de er bedre i stand til at håndtere innovation, ny teknologi, stress og forandring.

Hvis du gerne vil opdateres, når jeg poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på min mailingliste her. Din mail deles ikke med nogen, og det har fordele at være på listen.

Comments are closed.