Hør her om, hvordan vi kan få mere effektive møder. Der er ikke noget så frustrerende som ineffektive møder. Vi kender det alle sammen. Mødet bliver kapret af en person med en stor mund, der er mest optaget af at høre sig selv tale. Man når slet ikke det man skulle. Frustreret splitter man op, uden at have fået taget nogle beslutninger, og man må igen afsætte tid til sagen.

Stilhed giver mere effektive møder

Der er altid nogen, der taler mere end andre. Nogen taler så meget (og har så travlt med at tænke på hvad de selv skal sige), at de ikke hører, hvad andre siger. Det kommer der ikke så meget ud af.

Nu er det ikke sådan at jeg er imod at vi taler. Men jeg synes, at det er vigtigt at vi giver plads til stilhed – også når vi er sammen, og når vi skal udrette noget. Som leder kan man bruge stilhed som et intelligent værktøj til at facilitere sine møder.

​​Når nogen dør, eller der sker en forfærdeligt katastrofe, kan vi samles i stilhed for at mindes. Denne bevidste stilhed giver en særlig følelse af at være forbundet. Så meget skal der til førend, at vi i fælleskab bruger stilhedens kraft bevidst.

På møder gør bevidst stilhed mere end at forbinde os. Det giver også tid til en refleksion og et skarpere fokus. Det betyder, at man rent faktisk kan tage nogle beslutninger på mødet, og alle vil gå meget mere tilfredse derfra.

Bastian Overgaard er stilhedsekspert og underviser bl.a. ledere i at bruge den aftalte og planlagte stilhed, til at få mere effektive møder. Det er en teknik der giver ro, respekt og nærvær mellem mødedeltagerne og samtidig giver hjernen en nødvendig pause, så beslutningsprocesser kan gå hurtigere.

Hvordan har du det med stilhed? Er det noget du kunne bruge, som et værktøj på jeres møder for at skabe mere effektivitet?

​Vi inspirerer, coacher, rådgiver og underviser. Vores mission er at gøre mennesker og virksomheder mere agile. Blandt andet så de er bedre i stand til at håndtere innovation, ny teknologi, stress og forandring. Du kan se mere på inPowerleadership.dk
 
Hvis du gerne vil opdateres, når vi poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på min mailingliste. Vi deler ikke din mail med nogen, og det har fordele at være på listen.

 

Comments are closed.